undefined

Vlif premies nooit interessanter!

Het VLIF werkt vanaf nu met een forfaitaire kostenberekening als basis voor het toekennen van premies. Wij bekeken alvast wat dit concreet betekent voor de renovaties en het verduurzamen van asbesthoudende daken!

Het is nooit interessanter geweest!

Het VLIF werkt vanaf nu met een eenheidsprijs voor een nieuw te monteren dak. Op basis van deze prijs worden de subsidies berekend. De eenheidsprijs voor een nieuw dak te monteren wordt vanaf nu geraamd als volgt:

  • Voor een niet geïsoleerd dak (golfplaten) 50 €/m².
  • Voor een geïsoleerd dak (Eko of sandwichpanels) met 3cm isolatie 53,64 €/m².
  • Voor een geïsoleerd dak (Eko of sandwichpanels) met 10cm isolatie werd de prijs vastgeklikt op 89,85 €/m².

 

Zoals u weet bedraagt de subsidie standaard 30% van de totale eenheidsprijs. Concreet betekent dit dus een ondersteuning van maximaal 26,96 €/m².

Bent u echter een jonge landbouwer, dan kan u aanspraak maken op een subsidie van 40%. In dit geval gaat het om maximaal 35,94 €/m².

Beslist u bovendien om zonnepanelen te plaatsen, dan is deze VLIF subsidie nog steeds combineerbaar met de premies die worden uitgereikt door Fluvius. Deze premie voor het verwijderen van asbest in combinatie met de montage van nieuwe zonnepanelen bedraagt tot maximaal 12 €/m²!  

Alles gecombineerd dus een mooie ondersteuning die kan oplopen tot wel 43,94 €/m²!

 

Had u al plannen om uw asbesthoudend dak te renoveren? Neem dan nu actie en neem contact! Wij komen vrijblijvend bij u langs. 

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord