Klaar voor de toekomst met een duurzame dakrenovatie

Is het dak van uw stal, schuur of loods aan vervanging toe? Wilt u ook een asbesthoudend dak vervangen?
Een dakrenovatie is een duurzame investering die ervoor zorgt dat uw gebouw weer jarenlang meegaat.

Een duurzame dakrenovatie biedt u niet enkel de mogelijkheid om de staat van uw huidige dak te optimaliseren. Tegelijkertijd krijgt u ook de kans om het project integraal te evalueren en de isolatie, temperatuurregeling, ventilatie en lichtinval te verbeteren. 

Wij adviseren u graag hoe u het maximale kunt halen uit uw investering. Dakrenovaties in de landbouw zijn namelijk al jarenlang onze specialiteit. 

Heeft u eerder interesse in het bouwen van een nieuwbouw stal? Op deze pagina leest u meer over renovaties in de landbouw.
 

 

dakrenovatie

Waarom nu renoveren?

Dakrenovaties zijn al vele jaren onze specialiteit!  Zowel voor grote als kleine projecten kunt u bij ons terecht. Los van het feit dat er soms dringende redenen zijn om uw dak te laten renoveren, zoals bijvoorbeeld slijtage, veroudering of asbestsanering, zijn er een aantal interessante redenen om structureel te kiezen voor een renovatie: 

  • Vandaag biedt de overheid nog steeds interessante premies voor het isoleren van uw gebouw of voor het verwijderen van een asbesthoudend dak. Combineer deze premies met de steun die door het VLIF wordt aangeboden en u heeft al snel een goede reden om uw dak zo snel mogelijk te vervangen.
  • Een dakrenovatie draagt zonder meer bij tot een verbetering van het stalklimaat.
  • Verbetering en vernieuwing van de uitstraling van uw gebouw.
  • Tenslotte zal een renovatie op korte en lange termijn kostenbesparend en waardevermeerderend werken, bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame oplossingen

Kortom, er zijn veel goede redenen om te kiezen voor renovatie van uw dak. We lichten de voordelen van dakrenovatie en onze werkwijze hieronder uitgebreider toe.

strakke uitstraling door dakrenovatie

Strakke uitstraling na dakrenovatie

Een dakrenovatie heeft vrijwel altijd een positief effect op de uitstraling van uw stal, loods of schuur. Een dak renoveren biedt veel mogelijkheden: U kunt ervoor kiezen om in de oorspronkelijke bouwstijl van uw stal, loods of schuur te blijven, maar u kunt ook voor iets totaal anders kiezen.

Welke keuzes u ook maakt, van vernieuwing knapt een stal, loods of schuur meestal aanzienlijk op. De eerste indruk van uw bedrijf op voorbijgangers, klanten en bezoekers verbetert en daarnaast stijgen gebouwen door vernieuwing vaak in waarde.

Dak renoveren voor uw vee

Beter stalklimaat

Dakrenovatie biedt veel mogelijkheden tot verbetering van het stal-klimaat. Door goede isolatie en verbetering van de lichtval is het bijvoorbeeld mogelijk het algehele klimaat in de stal aanzienlijk te optimaliseren.

Een investering in een beter stal-klimaat levert niet alleen een prettigere werkomgeving op voor mens en dier, maar verdient zich ook al snel terug. Verbetering van de lichtinval kan bijvoorbeeld bijdragen aan stijging van de productie. Daarbij heeft u lagere energiekosten, door meer natuurlijk daglicht. Lichtinval is vaak uitstekend te combineren met ventilatie.

Wij kunnen uiteenlopende ventilatieoplossingen voor u realiseren. Door ventilatie blijft de lucht in uw stal, loods of schuur frisser en droger en dat beperkt onder andere bacteriegroei.

 

Duurzame oplossingen

Het renoveren van daken biedt een mooie gelegenheid om te kijken naar duurzame oplossingen. Verbetering van isolatie, temperatuurregeling, ventilatie, lichtinval en zonnepanelen kunnen allemaal meegenomen worden in uw dakrenovatieproject.

Bij duurzame oplossingen gaan milieuvriendelijkheid en dierenwelzijn vaak samen met efficiëntie en kostenbesparingen. Zo dragen ventilatie en lichtinval bij aan meer productiviteit en draagt isolatie bij aan een lagere energierekening.
 

Totaalpakket dakrenovatie en zonnepanelen

Op steeds meer schuren, loodsen en stallen zie je tegenwoordig zonnepanelen. Een dakrenovatie biedt een mooie gelegenheid om zonnepanelen te plaatsen. Niet alleen is een gerenoveerd dak met zonnepanelen een mooie duurzame investering voor de toekomst, maar vandaag biedt de overheid nog steeds premies tot €12/m2 voor duurzame dakrenovatie in combinatie met zonnepanelen. 

M.M Montage biedt voor de combinatie van renovatie en installatie van zonnepanelen een totaalpakket aan.
Hiervoor werken we samen met vaste, professionele partners die veel ervaring hebben in de landbouwsector en die uw bezorgdheden begrijpen. Wilt u meer weten over een dakrenovatie in combinatie met zonnepanelen? Contacteer ons team en wij geven u graag meer informatie! 

 

Hoe gaat een dakrenovatie in zijn werk?

Dakrenovatie van stallen, schuren en loodsen is een van onze specialisaties. We werken efficiënt en pakken het project stap voor stap aan. Na uw aanvraag komen wij bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken. We bespreken met u wat uw specifieke wensen zijn, wat de mogelijkheden zijn en wat de uitdagingen zijn.

Samen bekijken we welke materialen we best gebruiken, hoe we zullen afwerken en of we lichtoplossingen, ventilatie, isolatie of andere zaken dienen te voorzien. Daarbij kunnen wij u dankzij onze kennis en ervaring altijd helpen met adviezen op maat.

Nadat alle veiligheidsmaatregelen en andere voorbereidingen zijn getroffen, gaan onze medewerkers aan de slag. Al het benodigde materieel hebben wij in eigen beheer, zodat wij efficiënt, vakkundig en snel onze werken kunnen uitvoeren. Ons uitgangspunt is altijd dat uw werk zoveel mogelijk door moet kunnen gaan en dat uw gewassen of vee zo weinig mogelijk hinder mogen ondervinden van de dakrenovatie.

Partner voor aannemers

Partner voor aannemers

Bent u aannemer en op zoek naar een partner in dak, wand en gevelbeplating? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In opdracht van aannemers leveren en monteren wij onder andere a-merk sandwich panelen, golfplaten, stalventilatie en daglicht oplossingen. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor het verwijderen van asbest. 

Meer informatie voor aannemers!

Onze klanten vertellen

"

Vervanging asbesthoudende daken

"Ik heb geen moment spijt gehad van de samenwerking met van Middendorp. Qua prijs zijn ze zeker niet de duurste en het werk werd heel vlot afgehandeld. Het zijn echt harde werkers, daar hou ik wel van."

Toon Kuipers
 

**

"

Ontzorgd van A tot Z

"Wij wilden de asbest in ons bedrijf verwijderen. M.M Montage heeft ons vanaf het eerste moment goed ondersteund en heeft ons ook echt geholpen met het papierwerk. Bovendien werd er een gestroomlijnd plan gemaakt, dat werd gerealiseerd in twee dagen. Het enige waar we ons dienden op toe te leggen was onderdak voor onze 50 paarden verzorgen."

Conny Agterberg, Utrechtse Manege

"

Blij met het licht in de geïsoleerde rijhal

''De nieuwe sandwichpanelen op de rijhal zijn aan de onderkant helemaal wit en dit levert -in combinatie met de 50m lange lichtstraat - over de hele lengte van de nok heel veel licht op. De renovatiewerken moesten om de activiteiten op ons bedrijf heen worden gepland. Dat is prima gelukt, er werd goed rekening gehouden met onze wensen en de verbouwing werd gefaseerd uitgevoerd, zodat wij en de mensen die op het dak werkten weinig last hadden van elkaar.''

Cees Verburg, Stal Stridam

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord