Is er asbest aanwezig in het dak of de wanden van uw loods, stal of bedrijfsgebouw?

Wilt u dit asbest laten verwijderen en vervangen door nieuwe dak -of gevelbeplating? In samenwerking met onze gecertificeerde partners, ontzorgen wij dagelijks onze opdrachtgevers bij het laten verwijderen en vervangen van asbest en asbesthoudende platen. Wij doen dit zowel voor al onze projecten in de landbouw sector als voor onze projecten in de industriële sector.

De asbestsanering gebeurt uiteraard volgens de regels van de kunst en volgens stricte veiligheidsrichtlijnen. Wil u alvast meer weten over asbestsanering voor uw project? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of neem een kijkje via onderstaande linken.

Asbest verwijderen van uw stal of loods
Asbestsanering dak bedrijfsgebouwen

 

Welke voorbereidingen moet ik zelf treffen voor het asbest saneren? 

In dit filmpje vertellen we je welke voorbereidingen je moet treffen voordat we de asbest verwijdering kunnen uitvoeren:

  1. Voorzie voldoende ruimte rondom het gebouw in kwestie, zodat onze kranen, verreikers en de asbestcontainers op een veilige manier kunnen worden geplaatst.
  2. U zorgt ervoor dat de gevels vrij zijn en dat er geen spullen in de buurt staan. Op die manier vermijden we dat er asbesthoudende vezels op die spullen terecht zouden komen.
  3. U zorgt ervoor dat de loods, stal of uw gebouw leeg en bezemschoon is. 
  4. U zorgt ervoor dat de gordingen proper zijn, zodat de werken op een efficiënte manier kunnen worden uitgevoerd. 

Vooraleer wij aan de slag gaan ontvangt u van ons een uitgebreide instructiemail met specifieke richtlijnen rond asbestverwijdering. 

 

Met de juiste aanpak heeft u binnen enkele dagen een geheel nieuw dak.

Stap 1: asbestinventarisatierapport

Voordat de asbest sanering daadwerkelijk kan worden uitgevoerd, moet eerst het papierwerk op orde zijn. In het filmpje vertellen we u hier meer over.
Voor meer dan 80% van dakrenovaties die wij uitvoeren, regelen we ook de asbestinventarisatie. Hiervoor komt iemand bij u langs om het dak te beoordelen en een monster te nemen. In het rapport wordt de aangetroffen asbest beschreven. Ook wordt er een risicobeoordeling gemaakt. Wij bezorgen u het inventarsiatierapport en verzorgen ook de wettelijke verplichting qua aangifte en rapportering bij de overheden. 

 

Stal asbestverwijdering | M.M Montage

Stap 2: Een goed bereikbare en schone locatie

U zorgt voor goede bereikbaarheid rondom uw stal of loods. Het is aan te bevelen dat het binnen bezemschoon is, maar we blijven wel realistisch. Rondom het dak betekent dit concreet dat er in de stal of de stal geen zaken zoals als spinnenwebben meer zitten. 

Asbestsanering dak | M.M Montage

Stap 3: Asbest sanering

Na de sanering wordt het dak dezelfde dag vrijgegeven (goedgekeurd).

Wanneer wij in veebedrijven aan de slag gaan, passen wij onze werkmethodiek aan. Als het mogelijk is, saneren wij bij een veestapel in twee fases. Zo zullen we zo snel mogelijk proberen om de ene helft van het dak te finaliseren. Dit stelt u in staat om uw vee snel te verplaatsen naar de afgewerkte helft. Vervolgens werken we de andere helft af. Indien gewenst, kan uw vee dus in de schuur aanwezig blijven. 

Montage van nieuw dak | M.M Montage

Stap 4: Montage nieuw dak

Direct na de asbest sanering wordt (indien nodig) randbeveiliging geplaatst. Daarna starten we onmiddellijk met de montage van het nieuwe dak. Doordat onze werkvoorbereider op voorhand alles heeft opgemeten, kunnen wij vlot verderwerken.

Kiest u voor golfplaten of panelen? Wij adviseren graag wat voor u de beste dak-oplossing is.

Goed om te weten:

Vlaanderen asbestveilig 

De Vlaamse Regering wil Vlaanderen uiterlijk tegen 2040 volledig ‘asbestveilig’ maken. Het actieplan Asbestafbouw streeft dan ook ook naar een versnelde verwijdering van alle asbesthoudende materialen die mogelijk asbestvezels vrijgeven:

  • Tegen 2034 moeten de meest risicovolle asbesttoepassingen worden weggenomen uit Vlaamse gebouwen en woningen. Bijvoorbeeld asbestcementen daken en gevels, en niet-hechtgebonden asbesttoepassingen.
  • Tegen 2040 moeten alle andere asbesttoepassingen in slechte staat verwijderd zijn.

Het Vlaamse gewest voorziet ter ondersteuning een aantal subsidies en steunmaatregelen. Meer informatie? Aarzel niet ons te contacteren
 

Verzekeraars

Stallen met een asbestdak worden tegenwoordig niet altijd meer goed verzekerd. Bijna alle verzekeraars hebben de laatste jaren de voorwaarden aangepast. Bekijk voor de asbest verwijdering dus nauwkeurig of u goed verzekert bent.

 

Verhoogde investeringsaftrek ten gevolge van Covid voor KMO's

Waarover gaat het?

De investeringsaftrek heeft tot doel om kmo’s aan te moedigen om productieve investeringen te doen. De investeringsaftrek verlaagt het bedrag waarop belastingen moeten worden betaald. Het bedrag van de aftrek wordt bepaald als een percentage van de investering. Met de Corona-wet III werd het basistarief voor de investeringsaftrek opgetrokken van 8 % tot 25 % voor investeringen gedaan van 12 maart 2020 tot 31 december 2020. Deze maatregel is nu verlengd voor investeringen gedaan tot 31 december 2022.

Doel van de maatregel 

De verlenging van de tijdelijke verhoging met twee jaar moet kmo’s aanmoedigen om in deze crisisperiode productieve investeringen te doen.

 

Schadelijkheid van asbest

Zolang platen op het dak liggen en niet beschadigd zijn kan asbest eigenlijk niet zoveel kwaad. Maar een asbest verwijdering is wel aan te raden!

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord